ΤΟ ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, Η ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ (ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΧΡΗΜΑ) ΚΑΙ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ


Στα τέλη Μαίου (31/5[1]), το μέλος μας Δημ. Καραμήτσας, δημοσίευσε επώνυμα την πρόταση για την έκδοση, από το Ελληνικό Κράτος,  Εθνικής ή Ελληνικής Ανταλλακτικής Μονάδας (ΕΑΜ) ως παράλληλου χρήματος εσωτερικής χρήσης, ως λύση για το χρέος της χώρας και την άθλια οικονομική κατάσταση. Ηταν η πρώτη (κατά τα γνωστά σε εμάς) σχετική πρόταση, που είχε σαφές και καθορισμένο περιεχόμενο και αιτιολογημένη ανάλυση.
Η πρόταση δημοσιεύτηκε σε εκατοντάδες blogs, διαδικτυακά μέσα πληροφόρησης, τον ημερήσιο τύπο. Ως είναι ευνόητο η πρόταση υιοθετήθηκε από το ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, αφού για αυτό φτιάχθηκε και δημοσιεύτηκε. Ακολούθησε, μερικές ημέρες μετά και δεύτερο κείμενο – απάντηση στους κυβερνητικούς και λοιπούς ανούσιους αρνητές της πρότασης[2]. Το άρθρο έτυχε αντίστοιχης δημοσιότητας.  
Μερικές ημέρες μετά, έγινε ευρεία χρήση της πρότασης και προβολή της από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ , Γ. Καρατζαφέρη. Μέχρι εδώ καλά, καθώς σκοπός του ΛΑΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ είναι να δώσει διεξόδους και λύσεις στο λαό μας.  
Όμως ο Γ. Καρατζαφέρης παρότι υιοθέτησε την πρότασή μας την παρουσίασε ως δική του !!!, και καθόλου δεν αναφέρθηκε στην πατρότητα της πρότασης και στο ΛΑΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, ως όφειλε να πράξει εν εντιμότητι, πολιτική και ηθική.
Εντάξει, είναι σε πολλούς γνωστό ότι τα μέλη μας και οι πάμπολλες προτάσεις τους έχουν τύχει λεηλασίας και κλοπής από όλο σχεδόν τον «πολιτικό κόσμο», χωρίς στο τέλος να εφαρμοστούν.
Είναι όμως και σαφές στοιχείο εντιμότητας, το οποίο ζητούμε από τους πολιτικούς μας. Αποδεικνύεται από τα πιο πάνω για μία ακόμα φορά, ότι δικαίως ο πολιτικός κόσμος είναι στο στόχαστρο του λαού μας και καταγγέλλεται για έλλειψη εντιμότητας, πολιτικής, ηθικής και κοινωνικής.

Για να μην ασχολούμαστε με την ταμπακέρα και χάνουμε την ουσία το ΛΑΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ έχει καταθέσει την πρόταση για την έκδοση εσωτερικού νομίσματος: της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ (ΕΑΜ), εμμένει σε αυτή και ζητεί από όλους τους αδέσμευτους και ελεύθερους Ελληνες να σκεφτούν την λύση αυτή πολύπλευρα και να την υιοθετήσουν.

Στο blog μας ξεκινήσαμε την ψηφοφορία υπέρ της έκδοσης της Ελληνικής Ανταλλακτικής Μονάδας.

Σας καλούμε να την στηρίξετε.

Να γίνει όλη η Ελλάδα μια παρέα !!!

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Η ομάδα πρωτοβουλίας

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ είπε...

Καταργήθηκε η αισχρά υβριστική ανάρτηση στημένου συστημικού ατόμου. Κάτι τέτοιοι επιβεβαιώνουν τις αιτίες της καταστροφής μας.
Συνεπείς στην ουσία αναφέρουμε ότι ο προβοκάτορας αρνείται με αχαρακτήριστες ύβρεις την πρόταση έχοντας σαφή σύγχυση για τα πράγματα. Αναφέρει ότι (απομονώνουμε τις "θέσεις" γιατί πρόκειται για αισχρό υβρεολόγιο):
Υποστηρίζει ότι "υπάρχουν πολύ καλύτερες θέσεις εδώ και καιρό αλλά είναι στην ουσία ουτοπικές." Αυτοαναιρείται δηλαδή ο υβριστής μέσα από το σχήμα "καλύτερες αλλά ανεφάρμοστες" . Πως είναι δηλαδή καλύτερες και ταυτόχρονα ανεφάρμοστες ;
Ξεχνά το συκοφαντικό troll, ότι η ίδια η πρόταση αναφέρεται σε άλλες πολιτικής αντιλήψεις του συντάκτη της, πλην όμως προτείνει το εφικτό.
Αναφέρεται επίσης με αδιανόητες για έλλογο ον ύβρεις στο ό,τι δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε άλλο νόμισμα λόγω Ε.Ε. (εννοεί ο αδαής λόγω "ευρωζώνης" - χαρακτηριστικό δείγμα άγνοιας). Διαψεύδεται και από την πρόταση και από τα κείμενα των συνθηκών !!!. Η πρόταση αναφέρεται σαφώς σε διαφορετική σε σχέση με το χρήμα χρηστική προσέγγιση της ανταλλακτικής μονάδας. Επίσης οι συνθήκες για το Ευρώ απλά αναφέρουν ποιό είναι το επίσημο νόμισμα και όχι πιο δεν είναι. Εχουν μόνο θετική διατύπωση και όχι απαγορευτική !!!.
Αιτιολογεί την εκ μέρους του άρνηση της ανταλλακτικής μονάδας λέγοντας ότι η Ελλάδα δεν έχει νομισματοκοπείο !!!. Μεθυσμένος συλλογισμός ; Η Ελλάδα έχει πλήρες νομισματοκοπείο πρόσφατα συντηρημένο.
Αναφέρεται επίσης στην απουσία τράπεζας που θα στηρίξει το εγχείρημα λέγοντας ότι η ΕΘνική (εννοεί την Ε.Τ.Ε.) είναι ιδιωτική !!!. Το χρήμα βέβαια εκδιδόταν από την τράπεζα της Ελλάδος και όχι από την Εθνική και μπορεί να εκδοθεί από οποιονδήποτε μηχανισμό αποφασίσουμε.
Προτείνει τέλος, εν μέσω ύβρεων, αλλαγή πολιτικού συστήματος, λογιστικό έλεγχο και αναθεώρηση συντάγματος (όλα αυτά βεβαίως αορίστως με την ανορθόγραφη αναφορά των ανωτέρω λέξεων).
Ευχαριστούμε που μας μιμείται σε όσα πρωτοπόρα έθεσαν στην ελληνική κοινωνία τα μέλη μας (μαζί με πολλά άλλα).
Δυστυχώς όμως άτομα σαν τον υβριστή λερώνουν τον ελληνισμό και καταστρέφουν την χώρα.

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω άν το γνωρίζετε αλλά ή λύση για κυκλοφορία εθνικού νομίσματος στα πλαίσια του ευρώ υπάρχει ήδη. Η πρόταση μου έχει γίνει ήδη σε δημοσιογράφους και τον υπουργό ανάπτυξης ενώ είναι μερικά δημοσιευμένη σε sites.

Όπως όλοι γνωρίζουμε όλες οι χώρες της ευρωζώνης χρησιμοποιούν νομίσματα γις τις συναλλαγές τους με αξίες 1-2-5-10-20-50 λεπτών και 1-2 ευρώ. Τα νομίσματα αυτά έχουν κοινή ευρωπαική πλευρά και εθνική πλευρά. Παράλληλα εκδίδονται κατά εκατομύρια από όλες τις χώρες νομίσματα των 2 ευρώ με διαφορετική εθνική πλευρά ή και κοινό σχέδιο για αναμνηστικους σκοπούς και γίνονται δεκτά για συναλλαγές σε όλες τις χώρες….. μέχρι εδώ τα πραγματα είναι απλλα… όλες όμως οι χώρες της ευρωζώνης έχουν διατηρήσει το δικαίωμα να εκδίδουν αναμνηστικά νομίσματα σε αξίες διαφορετικές από αυτές των νομισμάτων κοινής κυκλοφορίας. Πχ οι Γάλλοι εκδίδουν νόμισμα του 1/4 ευρώ Γερμανοί και άλλοι εκδίδουν νόμισμα των 10 ευρώ από ασήμι κοκ… Οι δε Γερμανοί, έχοντας παράδοση με νομίσματα των 10 μάρκων από ασήμι, εξακολουθούν να θεωρούν τα νομίσματα αυτά σαν νομίσματα κυκλοφορίας ακριβως όπως τα 10μάρκα που είχανε πρίν..

Τα αναμνηστικά νομίσματα της κάθε χώρας, έχουν ονομαστική αξία σε ευρώ όμως δεν γίνονται δεκτά για συναλλαγές σε άλλες χωρες ενώ η συνήθης πρακτική είναι να εκδίδονται σαν εμπορικά προιοντα νομισματικής τέχνης από πολίτημα μέταλλα πχ ασήμι ή χρυσό και η ονομαστική αξία τους είναι συνήθως κατά πολύ μικρότερη της τιμής πώλησης (πχ χρυσό νόμισμα των 100 ευρώ πωλείται για 500 ευρώ) Το σκεπτικό είναι να μήν υπάρχει λογική στην χρήση τους σε κανονική κυκλοφορία αλλά άν κάποιος στην ανάγκη του πάνω παρουσιάσει ένα τέτοιο νόμισμα στην εκδίδουσα αρχή και ζητήσει κανονικά χρήματα, θα λάβει ποσό υποπολαπλάσιο της τιμής που πλήρωσε αρχικά!

Εδώ έρχεται η πρότασή μου να κουμπώσει.. κανείς στην ευρώπη δεν μπορεί να εμποδίσει την χώρα μας να εκδώσει νόμισμα εκφρασμένο σε ευρώ, δεκτό μέσα στην επικράτειά της χώρας για οποιαδήποτε χρήση αρκεί φυσικά να μήν έχει την ίδια ονομαστική αξία εμφάνιση κλπ με τα κοινα νομίσματα κυκλοφορίας…

Ακούγονται πολλά για τον χρυσό της Ελλάδας.
Ακόμα και να μήν έχουμε ούτε μια ουγγιά σε ΤΤΕ ή αλλού κρατικό απόθεμα, μπορούμε πάντα να βγούμε στην αγορά και να σηκώσουμε 92 τόνους χρυσό!
Κόστος με “σημερινές” τιμές 1500$US/troy oz = 5δις $US ή περίπου 3,3δις €.
Το μπασταρδεύουμε με χαλκό/ασήμι (ίσως και κάποιο άλλο εξωτικό μέταλλο για να προστατεύσουμε το κράμα) ώστε να προκύψει χρυσός 14-22 καρατίων (ανάλογα την ποσότητα που θα θελήσουμε τελικά να προκλύψει).
Με θεωρητικό ιδεώδες να προκύψει ένα νόμισμα ίδιο με την χρυσή λίρα αγγλίας, θέλουμε ένα νόμισμα βάρους 8γρ περίπου με 92% καθαρό χρυσό και ένα 8% χαλκό/ασήμι ή ότι άλλο.
Θα χρειαστούμε επιπλέον 8 τόνους μέταλο (με 92% χρυσό 6% χαλκό 1,5% ασήμι και 0,5% πλατίνα θέλουμε μέταλλο κόστους 3,4δις €).
Με μια παρόμοια σύνθεση, έχουμε 100 τόνους μέταλο το οποίο θα μας δώσει 12,5εκ νομίσματα των 8 γραμμαρίων. (με έναν πρόχειρο υπολογισμό μπορούν κάλλιστα να εκδοθούν σχεδόν τα διπλάσια αλλά με μειωμένη σύνθεση – μειωμένη αποδοχή!)
Σαν πρόσθετο μέτρο ασφαλείας, υπάρχει η τεχνολογική δυνατότητα να προστεθεί στο σώμα του νομίσματος τσιπάκι RFID που κάνει πάρα πολύ δύσκολη την αντιγραφή, προσθέτει σειριακό αριθμό όπως στα χαρτονομίσματα και κάνει εύκολο τον εντοπισμό/ταυτοποίηση των νομισμάτων. Το συνολικό κόστος έκδοσης είναι χονδρικά περίπου 5 δις €.

Ανώνυμος είπε...

Με την πρόφαση της έκδοσης συλλεκτικού/αναμνηστικού νομίσματος όπως έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε, κόβουμε 12,5εκ νομίσματα των 1000 ευρώ!!!! δηλαδή 12,5δις ευρώ τα οποία γίνονται δεκτά σε όλες τις συναλλαγές ή σε συναλλαγές πάνω από πχ 2000 ευρώ (δεν είναι νόμισμα για γενική κυκλοφορία αλλά για αγορές παγίων/επενδύσεις). Κερδίζουμε αυτόματα 7,5δις € (αν χρησιμοποιηθεί ο θεωρητικά διαθέσιμος χρυσός της χώρας το κέρδος είναι πρακτικά πάνω από 10-11δις € ενώ το μέταλλο δεν χάνεται…
Τα νομίσματα αυτά με τρέχουσες τιμές έχουν εξασφαλισμένη αξία περίπου το 1/4 της ονομαστικής σε πολύτιμο μέταλλο (κάτι που δεν έχει κανένα νόμισμα ή χαρτονόμισμα ευρώ).
Δίνονται σε τράπεζες σαν νομίσματα κυκλοφορίας, οι τράπεζες δίνουν συνολικά 12,5δις χάρτινα ευρώ τα οποία μπαίνουν στο ταμείο του κράτους για πληρωμή δανείων. Μέσω των τραπεζών τα νομίσματα δίνονται σε ιδιώτες που θέλουν να σηκώσουν χρήματα (αλλά δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν εκτός χώρας) για αγορές πχ αυτοκινήτου, πληρωμή φόρων, αγορές ακινήτων, ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ… το σημαντικότερο είναι ότι πίσω από την κυκλοφορία τους μπαίνει μια ρήτρα για απόσυρση από την αγορά σε 5-10 χρόνια με την ελπίδα φυσικά να έχουμε το ίδιο νόμισμα μέχρι τότε και να μήν έχουμε πτωχεύσει.

Σε 5-10 χρόνια το κράτος αποσύρει όλα τα εν κυκλοφορία χρυσά νομίσματα, τα λιώνει και ανακτά το πολύτιμο μέταλλο.
Ένα αξιόλογο μέρος θα παραμείνει σε συλλογές κλπ –παγκοσμίως!- αφήνοντας καθαρά κέρδη στο κράτος μιας και παύει να είναι νόμιμο χρήμα σε συναλλαγές!
Η κυκλοφορία αυτού του νομίσματος δεν θα γεννήσει πληθωρισμό πρώτον γιατί η ποσότητα είναι μικρή για κάτι τέτοιο και το σημαντικότερο γιατί δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε καθημερινές συναλλαγές.

Το καθαρό κέρδος είναι άμεσα 7-11 δις €, όσο τα έκτακτα μέτρα που παίρνουμε τώρα σε βάρος της οικονομίας μας και αντίθετα θα λειτουργήσει καταλυτικά για επενδύσεις ή αποταμίευση! Χώρια τον αντίκτυπο στις αγορές από την θέση σε κυκλοφορία ενός ευρώ που δεν μπορούν να ελέγξουνε να αποσύρουνε, να δανείσουνε, να αγοράσουνε ή να πουλήσουνε.
Είναι σαν να γυρνάμε σε μια μορφή δραχμής χωρίς να αλλάζουμε νόμισμα..
Εάν προτιμηθεί μια έκδοση με χρυσό 14 καρατίων μπορεί να εκδοθεί σχεδόν διπλάσια ποσότητα νομισμάτων με όφελος πάνω από 15-20 δίς. Εάν μάλιστα συνοδευτεί από την έκδοση πχ νομίσματος των 100-200-500 ευρώ σε ασήμι “δένει” καλύτερα η μαγιά!

Είναι πολλοί αυτοί που προτείνουν την επιστροφή σε δραχμή ώστε να “αποτινάξουμε” τον ζυγό του ευρώ.. διαφωνώ… με λίγη φαντασία, μια μικρή ανταρσία εντός του ευρώ και φυσικά την αποφασιστικότητα στις κινήσεις της κυβέρνησης –καλά αυτό είναι πιο δύσκολο από όλα- μπορεί η χώρα να βάλει μπροστά την οικονομία της και να ταπώσει τους τοκογλύφους και τους σπεκουλαδόρους αφού θα τους αποδείξει ότι πρώτα οι έλληνες έχουν πίστη στην έξοδο από την κρίση.. έχουν χαθεί 20 πολύτιμοι μήνες αλλά ποτέ δεν είναι αργά.

Μετά τιμής,
Χρήστος Αποστολίδης

bf είπε...

Για την ενημερωσή σας όσον αφορά την πατρότητα της ιδέας του Παραλλήλου Χρήματος...

Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου 2010 2010http://www.peramatozoa.info/2010/12/blog-post_08.html?showComment=1291994488661

Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου 2010
http://barbarafilippopoulou.blogspot.com/2010/12/blog-post.html

Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου 2010
http://aspros-gatos.blogspot.com/2010_12_07_archive.html

24 Ιαν. 2011
http://cafeneio.info/ksipnistere/%cf%84%ce%bf-%ce%ac%ce%bb%ce%bb%ce%bf%ce%b8%ce%b9-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b1%ce%bd%ce%ac%cf%80%cf%84%cf%85%ce%be%ce%b7%cf%82

κλπ

Μην τα βάζετε λοιπόν με τον Γ. Καρατζαφέρη που παρότι υιοθέτησε την πρότασή σας ?????
την παρουσίασε ως δική του !!!,
και καθόλου δεν αναφέρθηκε στην πατρότητα της πρότασης και στο ΛΑΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, ως όφειλε να πράξει εν εντιμότητι, πολιτική και ηθική...
αφού κάνετε το ίδιο.....

https://www.facebook.com/pages/bnf/213767715309145#!/notes/bnf/to-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%BF-%CF%87%CF%81%CE%B7%CE%BC%CE%B1/222749937744256

Ανώνυμος είπε...

Gia poia diki sas idea re paidia... kykloforei
vivlio TO PARALLILO XRIMA
ISBN 978-960-86864-6-5

Ανώνυμος είπε...

http://www.facebook.com/topic.php?uid=172080442806951&topic=539

Ανώνυμος είπε...

Πολύ τρέχουν κάποιοι στην κριτική τους.
Οταν το δάχτυλο έδειχνε το φεγγάρι οι ........ (βάλτε ό,τι θέλετε) κοιτούσαν το δάχτυλο.
Οι Ελληνες φτάσαμε στην έσχατη μορφή ανοησίας.
Αντί να βλέπουμε την πρόταση, βρίσκουμε τον τρόπο να την προσβάλουμε. Είναι ως συνήθως λάθος.
Τι προτείνει το κείμενο και το βιβλίο της παραπομπής ; Αντιγράφω : "Σαν «Παράλληλο Χρήμα» λοιπόν, ορίζουμε ένα Πρόχειρο Οικονομικό Ον, τα στεγασμένα έντοκα γραμμάτια του Δημοσίου που εκδίδονταικατ’ αρχήν για εσωτερική κατανάλωση, σε μορφολογία και ασφάλεια δυνητικού νομίσματος, πληρωτέα όχι με την εμφάνιση
αλλά σε μελλοντικό χρόνο εντόκως, με επιτόκια από 1-3% κατά περίπτωση, σε επίπεδα δηλαδή μηδενικών spreads."

Αυτό έχει ελάχιστη ως μηδενική σχέση με την πρόταση του συντρόφου Καραμήτσα. Εμείς δε αναφέραμε με σεμνότητα ότι η πρόταση: " Ηταν η πρώτη (κατά τα γνωστά σε εμάς) σχετική πρόταση ... ".
Εσπευσαν λοιπόν κάποιοι καλοθελητές για τα γνωστά ... . Αλλάξτε γιατί χανόμαστε, σοβαρευτείτε και σταματήστε τις κριτικές (είναι και λάθος).

Απαντώ εγώ για λογαριασμό του κινήματος.

Γιάννης Ιωάννου, οικονομολόγος

bf είπε...

Οι οπαδοί της άποψης ότι η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση κατα βάση στερούνται επιχειρημάτων.
Πολυ θα ενδιέφερε να μας επισήμανετε τις διαφορές της πρότασης του συντρόφου σας...

http://barbarafilippopoulou.blogspot.com/2010/12/blog-post_08.html

Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου 2010

Έχουμε και το μαχαίρι και το πεπόνι…
Αν η λύση στα προβλήματα μας είναι το Ευρώ - ομόλογο αλλά κολλάει στη άρνηση των Γερμανών γιατί δεν προχωράμε Εμείς, οι Ιρλανδοί, οι Πορτογάλοι, οι Ισπανοί σε έκδοση στεγασμένων ομολόγων των 5, 10, 20 ,50 ,100,
200, 500 ευρώ που θα διατεθούν στην εσωτερική αγορά και όχι μόνο, σαν συμπλήρωμα στις συντάξεις, στους μισθούς κλπ.
Πληρωτέα όχι με την εμφάνιση αλλά σε μελλοντικό χρόνο εντόκως, με επιτόκια από 1- 3% κατά περίπτωση, σε επίπεδα δηλαδή μηδενικών spreads.
Μιλάμε για εσωτερικό δανεισμό που θα έχει τα ακόλουθα αποτελέσματα.
- Δεν ξεμένουμε ποτέ από μετρητό.
- Οι μισθοί & οι συντάξεις αυξάνονται
- Το κοινωνικό κράτος επανιδρύεται.
- Η Ανεργία εξατμίζεται κλπ


Βλέπε ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΧΡΗΜΑ
Το εργαλείο για την έξοδο της Χώρας από την Κρίση
http://barbarafilippopoulou.blogspot.com/2010/12/blog-post.html

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ είπε...

Είναι σαφές ότι είναι διαφορετικός ο εσωτερικός δανεισμός με ομόλογο (τοκοφόρο, μη πληρωτέο επί τη εμφανίσει κλπ.) και άλλο η ΕΑΜ που είναι στην ουσία ένας νέος τύπος χρήματος, που δεν τοκίζεται και με το οποίο αγοράζεις ή προμηθεύεσαι απευθείας αγαθά ή υπηρεσίες.
Δεν θα κρίνουμε τις δύο προτάσεις. Χαιρόμαστε που είμαστε σε επαφή με Ελληνες που αγωνιούν και έχουν ιδέες.
Εστω και εάν μπήκαν και αυτοί επιθετικά.

Ανώνυμος είπε...

Μιλάμε ουσιαστικα για μια ευρωπαικη/ελληνικη εκδοχη των αμερικανικων Greenback's του εμφυλιου -που αποσυρθηκαν οριστικα πριν καμια 20ρια χρονια-.. Μονο που οπως και τα greenback's ετσι και τα δικα μας οπως τα βαφτισουμε τελικα αν ποτε πραγματοποιηθει κατι τετοιο που δεν το βλεπω, δεχονται τρελο πολεμο απο τις τραπεζες και δει τις κεντρικες τραπεζες που εχουν παρει το δικαιωμα εκδοσης χρηματος απο τα κρατη και εκδιδουν χρημα οι ιδιες για να δανειζουν τα κρατη... Δεν ξερω τι ακριβως συμβαινει στην Κινα σε αυτο το επιπεδο και το συνδεω το ερωτημα και με τον πολεμο Κινας/ΗΠΑ-Δυσης για την ισοτιμια του Γουαν... ειδωμεν!

Ανώνυμος είπε...

Για τα πιο πρόσφατα στοιχεία στις ισοτιμίες πάντως βοηθάει αυτός ο μετατροπέας νομισμάτων οπού μπορεί κάποιος να κάνει μετατροπή μεταξύ νομισμάτων και να δει σε real time την αξία τον νομισμάτων. Το λέω γιατί ίσος να φανεί χρήσιμος.

ΕΚΛΟΓΙΚΟ

ΕΚΛΟΓΙΚΟ Οι περισσότεροι άνθρωποι βλέπουν τις εκλογές, (όπως και την κοινωνική τους πορεία που είναι και πορεία ζωής) σχεδόν μονοσήμ...