“ΦΟΥΣΚΕΣ” & ΑΙΣΧΟΚΕΡΔΕΙΑ ΠΑΛΙ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ - ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΕΣ


                                   “ΦΟΥΣΚΕΣ” & ΑΙΣΧΟΚΕΡΔΕΙΑ ΠΑΛΙ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ
                                              ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΕΣ

Οι τιμές των μισθωμάτων έχουν πάρει πάλι τον ανήφορο. Τριάρια 20ετίας σε μέσες αστικές περιοχές προσφέρονται προς ενοικίαση με μέσο όρο ενοικίου τα 700 ευρώ. Οι ιδιοκτήτες εκμεταλλευόμενοι το airbnbn έχουν ξεπεράσει τα ανεκτά όρια αισχροκέρδειας σε μια κοινωνία και οικονομία που χειμάζει μια 10ετία.
Το να απαιτείται πολύ πάνω από έναν μέσο μηνιαίο μισθό μόνο για την κάλυψη της βασικής βιοτικής ανάγκης της στέγασης χαρακτηρίζει την έλλειψη κάθε έννοιας κοινωνικής συνείδησης και κοινωνικής αντίληψης. Δεν αναφερόμαστε στον μισθό εργατοϋπαλλήλου της ΕΓΣΣΕ ή στον μισθό που λαμβάνουν οι μερικώς απασχολούμενοι, εκεί τα πράγματα είναι απολύτως τραγικά. Με τέτοιες εξωφρενικές τιμές η στέγαση μιας οικογένειας είναι πραγματικά αδύνατη, ενώ το να δημιουργήσουν οικογένεια δύο νέοι άνθρωποι αποτελεί όνειρο θερινής νυκτός.
Το οικονομικό περιβάλλον με τον τρόπο αυτό προετοιμάζει και πάλι “φούσκες” τιμών στα ακίνητα.
Η κυβέρνηση οφείλει και είναι υποχρέωσή της που απορρέει από το Σύνταγμα , την Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και τον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη, να παρέμβει για λόγους κοινωνικής προστασίας και να ορίσει τα όρια αισχροκέρδειας στα μισθώματα επί ποσοστού της αντικειμενικής αξίας κάθε ακινήτου. Να ορίσει δηλαδή ανώτατο επιτρεπτό μίσθωμα με βάση την αντικειμενική αξία του ακινήτου και διαδικασίες εξασφάλισης της πραγματικής καταβολής του. Να αυξήσει την ελάχιστη διάρκεια της μίσθωσης κατοικίας σε πέντε (5) έτη για να παύσουν οι ενοικιαστές να είναι έρμαια του κάθε καιροσκόπου ιδιοκτήτη και να ζουν την αγωνία της έλλειψης κατοικίας και της έξωσης.
Ο,τιδήποτε άλλο είναι συναυτουργία στο έγκλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΚΛΟΓΙΚΟ

ΕΚΛΟΓΙΚΟ Οι περισσότεροι άνθρωποι βλέπουν τις εκλογές, (όπως και την κοινωνική τους πορεία που είναι και πορεία ζωής) σχεδόν μονοσήμ...