Καλωσόρισμα του Ιταλικού Κινήματος "Per il Bene Comune" από τον Γραμματέα του Λαικού Κινήματος

Συντρόφισσες και σύντροφοι, φίλες  και φίλοι
Θέλω να καλωσορίσω την Πρόεδρο  του αδελφού κόμματος Per il Bene Comune, Monia Benini και τον εκπρόσωπο τύπου πρώην Γερουσιαστή, Fernando Rossi, που αποδέχτηκαν την πρότασή μας για την διοργάνωση της σημερινής εκδήλωσης που μεταδίδεται διαδικτυακά σε ΟΛΟ τον κόσμο!
Να ευχαριστήσω τους παριστάμενους  και όλους όσους προσήλθαν, αλλά και όλους όσους μας παρακολουθούν, όπου και να βρίσκονται.
Ο τίτλος της εκδήλωσης είναι  η έκφραση της αγωνίας μας  για όσα συμβαίνουν σήμερα στις χώρες  που κάποια πεφωτισμένα μυαλά  αποκαλούν PIGS, από τα αρχικά των χωρών μας. Είναι όλες οι χώρες του ευρωπαϊκού νότου, εκτός Γαλλίας, που πολύ σύντομα ΚΑΙ αυτή, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, θα βρίσκεται κοντά μας.
Εδώ και μια 5ετία η Ευρώπη ζει  έναν πραγματικό πόλεμο. Ξεκίνησε από την άλλη άκρη του Ατλαντικού, αλλά το πραγματικό θύμα είναι η ΕΕ, λόγω της ανελαστικότητας στη λήψη αποφάσεων. Λόγω της εμμονής της Γερμανίας να ηγεμονεύσει. Λόγω της εξάρτησης των ηγετών των χωρών της από το χρηματοπιστωτικό σύστημα και τα μμε.
Η πολιτική κατάσταση στη χώρα μας, ακολουθώντας πιστά τις εντολές  των δανειστών, έχει περάσει μια θηλιά στο λαιμό της Ελλάδας και πριονίζει τα πόδια από το σκαμνάκι. Προσέξετε, ΔΕΝ σπρώχνουν το σκαμνάκι να τελειώνει ο μελλοθάνατος. Τον ταλαιπωρούν. Οι μηχανισμοί έχουν υιοθετήσει μια λογική αργού θανάτου. Ξεκίνησε το πρόβλημα από την Ιρλανδία, η οποία από την πρώτη στιγμή είχε ασπαστεί τις απόψεις των Γερμανών. Όμως, ΔΕΝ κατάφερε να ξεφύγει από το πρόβλημα. Μην ξεχνάμε πως η Ιρλανδία αποτελούσε χώρα-πρότυπο για πολλές χώρες της Ευρώπης.
Αναπόφευκτα το επόμενο θύμα ήταν η Ελλάδα. Δυστυχώς στη χώρα μας, εδώ και πάνω από 3 10ετίες, έχει αλλάξει το οικονομικό μοντέλο. Μια κατ΄ εξοχήν αγροτική οικονομία, μετατράπηκε σε οικονομία παροχής υπηρεσιών. Η Κοινή Αγροτική Πολιτική, στα πλαίσια της ΕΕ, δεν έδινε περιθώρια στους ασχολούμενους με την αγροτική παραγωγή να εξελίξουν την παραγωγή τους. Επιδοτούντο για να πετάνε τα προϊόντα τους ή για να καλλιεργούν ποικιλίες που ΔΕΝ είχαν σχέση με το έδαφος της χώρας. Οι ανεξέλεγκτες επιδοτήσεις μετέτρεψαν τον αγρότη καλλιεργητή σε ψευτοτσιφλικά. Σταμάτησε τη σχέση ζωής με τη γη του και πήρε στη δούλεψή του μετανάστες. Οι υδροβόρες καλλιέργειες άρχισαν να προκαλούν προβλήματα στα νερά, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να αντιμετωπίζει ο κάμπος της Θεσσαλίας.
Παράλληλα, η σχέση με την Τουρκία, επί 10ετίες, έδωσε την ευχέρεια στους  Γερμανούς και τους Γάλλους να μπουν δυναμικά στο παιχνίδι των  εξοπλισμών, εκτός των παραδοσιακά  προμηθευτών εξ Αμερικής!
Η ανάγκη έκδοσης κοινού νομίσματος, δημιούργησε την ΟΝΕ. Οι χώρες για να μπουν στο κοινό νόμισμα, υποχρεώθηκαν σε αλλοίωση των πραγματικών οικονομικών τους στοιχείων. Και για αυτή την αλλοίωση συνέβαλαν ΟΛΟΙ. Δημιουργήθηκε ένα κοινό νόμισμα που από την αρχή φάνηκε ότι εξυπηρετούσε το χρηματοοικονομικό σύστημα. Δεν έγινε για να εξυπηρετεί τον άνθρωπο, αλλά κατέστησε τον ευρωπαίο πολίτη, υπηρέτη του.
Η κάθε οικονομία ακολουθεί κάποιους νόμους, που λειτουργούν όμοια  με τους φυσικούς. Πάντα, όταν υπάρχει  διαφορά δυναμικού, αυτή εξισορροπείται, χωρίς να μπορεί κάποιος να την  αποτρέψει. Υπάρχει περίπτωση μέσα σε μια δεξαμενή να υπάρχουν ανισοϋψή επίπεδα νερού, χωρίς να υπάρχει  κάποιο διαχωριστικό μέσα σ' αυτήν; Είναι  θέμα χρόνου να καταλήξει το νερό σε μία μέση στάθμη. Το ίδιο συμβαίνει  και στην οικονομία. Ο ελληνικός μισθός είχε ένα συγκεκριμένο ύψος, λόγω του διαχωριστικού που ονομάζεται "προστατευτισμός" κι απομόνωνε την ελληνική οικονομία από την αντίστοιχη ευρωπαϊκή. Όταν "άνοιξε" η αγορά, έπαψε να υπάρχει το διαχωριστικό κι όλοι οι παράγοντες της ελληνικής οικονομίας εξισώθηκαν με τους αντίστοιχους ευρωπαϊκούς. Ήταν θέμα χρόνου μια "παλινδρόμηση" του κεφαλαίου να εξισορροπήσει την κατάσταση. Αυτή η "παλινδρόμηση" είναι σαν τον κυματισμό που παρατηρείται όταν τραβάς τα διαχωριστικά μέσα σε μια δεξαμενή νερού.
Η συνέχεια είναι γνωστή σε όλους. Δημιουργήθηκε μια ψεύτικη ευμάρεια, με βομβαρδισμό τραπεζικών υπηρεσιών, προς κάθε πολίτη, ανεξαρτήτως δυνατότητας απόλαυσης αυτών των υπηρεσιών. Δηλαδή, απίστευτη χρηματοδότηση του περίφημου life style. Πανάκριβα αυτοκίνητα, αλλαγή τρόπου ζωής, απίστευτη πληροφόρηση για κάθε λογής άχρηστα πράγματα. Ξαφνικά, η μεσαία τάξη, πίστεψε πως μπορεί να απειλήσει την κυριαρχία της άρχουσας τάξης, αυξάνοντας τα μέσα επίδειξης.
Όλα αυτά αποδείχτηκαν πύργοι στην άμμο. Κατέρρευσαν μέσα σε ελάχιστο χρόνο, από τη στιγμή που το τσουνάμι της  κρίσης έφτασε στην Ευρώπη και χτύπησε  την πόρτα της Ελλάδας. Τα πανάκριβα  αυτοκίνητα κοσμούν πλέον τις  μάντρες των τραπεζών, η απληστία των καρτών και των δανείων, έχει οδηγήσει τον κόσμο στα πρόθυρα  τρέλας. Ήδη, μετράμε σχεδόν 4.000 αυτοκτονίες  συνανθρώπων μας. Δηλαδή, μέσα σε μια 5ετία εξαφανίστηκε μια μικρή ελληνική πόλη…
Η ίδια κατάσταση επικρατεί και  στη φίλη Ιταλία, λόγω της ανομοιογένειας βορρά νότου. Το γεγονός δηλαδή ότι η Ιταλία είναι ενιαίο κράτος, δεν σημαίνει ότι υπάρχει και ομοιομορφία στη διασπορά της παραγωγής και άρα των μισθών.
Αυτή η κατάσταση πλέον δε μπορεί να συνεχιστεί. Δεν είναι  δυνατόν οι χώρες που επί μια 10ετία εισέπραξαν από την φτωχή  Ελλάδα πάνω από 400 δις, υπερχρεώνοντας την, μέσω μιας πλαστής ανάπτυξης  και ευμάρειας, να έχουν την απαίτηση να εισπράξουν άλλα 400 δις από την  φτωχοποίηση και την εξαθλίωσή  της. Χωρίς, όμως, να διερευνάται πώς έγινε αυτό το χρέος, πώς μια χώρα φθάνει από τη μια μέρα στην άλλη στην καταστροφή. 
Οι χώρες του νότου έχουμε στοχοποιηθεί, μπήκαμε στο μάτι του κυκλώνα των αγορών και κατηγορούμαστε για όλα τα κακά της ανθρωπότητας. Πλέον, είμαστε ένοχοι ακόμη και για το ότι ζούμε, για την ίδια μας την ύπαρξη!
Στις πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις, ο Ελληνικός λαός οδηγήθηκε στις κάλπες με το δίλημμα «Ευρώ ή χάος», αντί του πραγματικού «αργός θάνατος  ή χάος».
Υποσχέθηκαν ευρώ και ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας. Εκβίαζαν μέσω των μμε τους ψηφοφόρους ότι η χώρα θα βρεθεί σε μια ανυπολόγιστη κρίση, εάν δεν τους ψηφίσει. Υφάρπαξαν την ψήφο του ελληνικού λαού, πέρασαν από τη Βουλή τα πλέον επώδυνα μέτρα και οι αποφάσεις των δανειστών, παρά τα πανηγυράκια που είχαν στήσει οι της ντόπιας τρόικας, δυστυχώς δεν τους δικαίωσαν. Ήδη η ανεργία καλπάζει και εκτιμάται πως με το νέο έτος θα φτάσει το 30%. Οι νέες θέσεις εργασίας είναι οι 1800 που προσέλαβαν ενώ την ίδια στιγμή έβγαζαν στη διαθεσιμότητα χιλιάδες. Αυτή είναι η χώρα του ευρώ και της ανάπτυξης, όπως την αντιλαμβάνονται οι πολιτικοί της συγκυβέρνησης του αίσχους. Και ενώ με άνεση περικόπτουν μισθούς και συντάξεις βαφτίζοντάς το μεταρρυθμίσεις.
Η κατάσταση αυτή δημιούργησε το Κίνημα των Αγανακτισμένων, τις Πλατείες. Και από εκεί ξεπήδησαν δυνάμεις που θέλουν να μιλήσουν στον κόσμο, στον άνθρωπο. Εκεί κι εμείς και τώρα εδώ.
Μαζί με το αδελφό Per il Bene Comune! Μαζί με τη Monia και το Fernando, σήμερα. Με όλους εσάς και με ακόμη περισσότερους εκεί έξω.
Συντρόφισσες και σύντροφοι,
Η εκδήλωσή μας αυτή φιλοδοξούμε  να γίνει η δάδα στο φυτίλι που  θα φτάσει στην καρδιά του χρηματοπιστωτικού  συστήματος. Είμαστε έτοιμοι να την ανάψουμε με τη φλόγα της καρδιάς μας, γιατί το μέλλον δε μπορεί να περιμένει. Αυτή τη φορά έχουμε ΟΛΟΙ αντιληφτεί πως το μέλλον ΠΡΕΠΕΙ να είμαστε εμείς. Δεν μας παίρνει για άλλη αναβολή. Η χώρα είναι ο λαός της και η γη της. Όσο ο λαός φτωχοποιείται και εξαθλιώνεται, τόσο θα χάνεται και γη, θα χάνεται εθνική κυριαρχία. Πριν λίγο καιρό ζήτησαν οι δανειστές να εκκενώσουμε τα νησιά με πληθυσμό κάτω από 150 κατοίκους. Ζήτησαν να εκκενώσουμε το Αγαθονήσι, την Ψέριμο, τους Λειψούς, τη Γαύδο. Κάθε νησί που η καρδιά του είναι μια μεγάλη σημαία. Κάθε νησί που στέκεται περήφανο στην καρδιά του Αρχιπελάγους! Κάθε νησί, που οι λίγοι του κάτοικοι ζουν περήφανα εκεί σαν άλλοι Ακρίτες. Την Παρασκευή ζήτησαν να καταργηθεί η υποχρεωτική θητεία. Η συνταγματικά κατοχυρωμένη στρατιωτική θητεία. Άλλη μια κατάργηση άρθρου του Συντάγματος. Φορολογούν τα παιδιά, στη χώρα που το μεγαλύτερο εθνικό πρόβλημα είναι η υπογεννητικότητα! Σε λίγο θα ζητήσουν χωριά κάτω των 150 κατοίκων στην ηπειρωτική χώρα να εκκενωθούν! Ποιος ξέρει τι άλλο!
Πιστεύω πως τώρα είναι η ώρα  να διατυπωθεί ένας νέος Διαφωτισμός  από τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου, μια νέα συμφωνία αρχών  για την ανατροπή του καθεστώτος των τραπεζών, που στραγγαλίζουν την επιβίωση του ανθρώπου. Σήμερα, από εδώ, μαζί με σας, να ξεκινήσουμε για να είμαστε την επόμενη φορά περισσότεροι, μέχρι να γίνουμε από πολλοί, ΟΛΟΙ!
Συντρόφισσες και σύντροφοι,
Το ρολόι του χρόνου δείχνει  ακριβώς. Σημαίνει πως ξεκινάμε. Δεν είναι εύκολο, είναι ο μόνος δρόμος. Για να μπορούμε να κυτταζόμαστε στα μάτια ΚΑΙ αύριο. Για να μπορούμε να κυττάζουμε στα μάτια το αύριο. Για να μην ντρεπόμαστε που υπήρξαμε θεατές. Για να μην πούμε «δεν ήξερα»! Γιατί ξέρουμε καλά και πώς και ποιοι μας έφεραν ως εδώ. Και γιατί αγαπάμε τη ζωή και θα παλέψουμε γι αυτήν.
Σας καλωσορίζω και πάλι και σας  ευχαριστώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΚΛΟΓΙΚΟ

ΕΚΛΟΓΙΚΟ Οι περισσότεροι άνθρωποι βλέπουν τις εκλογές, (όπως και την κοινωνική τους πορεία που είναι και πορεία ζωής) σχεδόν μονοσήμ...